Vanuit de technische commissie (TC) worden ook enkele activiteiten georganiseerd die een wat leerzamer karakter hebben (maar natuurlijk nog steeds hartstikke gezellig zijn).


Zo is er (meestal) aan het begin van het schaatsseizoen een slijpavond, waarbij je alle do’s en dont’s leert over het scherp slijpen van je schaatsen. Een ervaren schaatsslijper legt je alles uit over slijpstenen, slijpbramen, polijsten, etcetera, en zal dit ook demonstreren. Vervolgens kun je zelf aan de slag om alles wat je zojuist geleerd hebt meteen toe te passen op je eigen schaatsen. Je gaat dus niet alleen met een scherpe geest, maar ook scherpe schaatsen naar huis!


Ook proberen we elk jaar rond december/januari een intensiefdag te regelen. Nee, dit is niet een dag waarop je heel intensief gaat trainen. Integendeel, op deze dag gaat alle aandacht uit naar de schaatstechniek. De dag begint op de ijsbaan, waar je schaatsbeweging zo goed mogelijk wordt gefilmd bij verschillende oefeningen (start, steigerung, etc.). Vervolgens worden deze beelden gezamenlijk geanalyseerd in het bijzijn van een of meerdere ervaren schaatsers/trainers, zodat je voor de rest van het seizoen precies weet wat je aandachtspunten zijn op het gebied van schaatstechniek. Ontzettend leerzaam voor de beginnende schaatsers, maar ook een goede opfrissing voor ervaren wedstrijdrijders!