Maandag: core training

Op maandag avond werken we aan onze core (bovenbenen, billen en romp). Hiervoor worden drie soorten oefeningen ingezet. Zo zal er met diverse oefeningen gewerkt worden aan het trainen van de buik- en rugspieren. Op deze manier ontstaat een grotere stabiliteit in je romp, wat je op het ijs nodig hebt. Daarnaast zal er aandacht worden besteed aan de kracht in de beenspieren. Ook hiervoor worden diverse oefeningen gebruikt. Tenslotte zal er worden ‘geschaatst op schoenen’. Met verschillende schaats specifieke oefeningen slijpen we in de zomer de beweging in, zodat je in de winter tijd over houdt om op andere zaken te letten! De training is toegankelijk voor alle niveau’s.

Dinsdag: skeeleren

Op dinsdagavond wordt er geskeelerd. Tijdens de skeelertraining wordt aandacht besteed aan balans en coördinatie en natuurlijk lekker geskeelerd om wat aan de conditie te werken. Er worden opdrachten gedaan die typisch zijn voor een schaatser, maar ook opdrachten die typisch zijn voor een skeeleraar. Wil je een keer mee skeeleren, neem even contact op met het bestuur! Dan zorgen dat er iemand is om samen mee naar de training te fietsen. Lenen van skeelers en/of beschermingsmateriaal is mogelijk. Tijdens de training is het dragen van een helm en polsbeschermers verplicht. De training is toegankelijk voor alle niveau’s.N.B.  Bij slecht  weer zal  de  training  niet  doorgaan;  dit wordt dan ruim voor de training aangegeven via de website en facebook.

Woensdag: fietsen

Op woensdagavond worden de beentje nog even losgetrapt. Tijdens de fietstraining wordt gewerkt aan de conditie en een beetje aan krachttraining. Hiervoor zullen diverse trainingsvormen worden ingezet en natuurlijk de omgeving van Nijmegen worden gebruikt.
Veel trainingen zijn op een vaste ronden of we gaan in groepen fietsen zodat fietsers van elk niveau mee kunnen doen. Tijdens de training is het dragen van een helm verplicht. Denk ook aan lampjes, reservebandje, een bidon water en eventueel iets te eten.

Donderdag: bos-/trappentraining

Op donderdagavond is het tijd voor de bostraining. Deze vind afwisselend plaats bij de trappen van Veur Lent of in Heumensoord. Deze training bestaat uit het coördinatie-, kracht-, schaats-, en conditieoefeningen. Beide locaties bieden afwisselende trainingsmogelijkheden. Denk wel aan het meenemen van een flesje/bidon water. De training is toegankelijk voor alle niveau’s.