Lacustris heeft de volgende commissies:

Webcie
De websitecommissie (webcie) is in 2020 dan toch aan de uitdaging begonnen om een nieuwe website te bouwen. Na jaren van dromen is het dan zo ver: de nieuwe website is er! Verder is het een gezellige commissie die zo nu en dan eens samen komt om de website up to date te houden.

Activiteitencommissie
De activiteitencommissie, ofwel AC, organiseert bijna alle niet-schaats gerelateerde activiteiten. Activiteiten waar gezelligheid en het studentenkarakter van de vereniging centraal staan. Borrels, feesten, taartbakwedstrijden, moordspellen en meer. Op de ijsbaan is het natuurlijk heel gezellig met elkaar, maar het is ook belangrijk elkaar daarbuiten te leren kennen. Daar zorgt deze commissie voor!
Mail: [email protected]

Batacommissie
Elk jaar doet Lacustris weer mee aan de Batavierenrace. Dit is een hardloopestafette van Nijmegen naar Enschede. Om te zorgen dat we ingeschreven staan, er een team geregeld wordt, we kunnen slapen en vervoer hebben, is deze commissie van januari tot april druk bezig alles te regelen!
Mail: [email protected]

Fiets activiteitencommissie
In samenwerking met onze Wageningse vrienden van IJzersterk organiseren we elk jaar met Hemelvaart een fietsweekend in de Belgische Ardennen. Daarnaast organiseert de commissie ook andere fietsactiviteiten.

Introductiecommissie
De introductiecommissie, ookwel introcie, zorgt ervoor dat Lacustris aanwezig is op de RU en HAN intro. Ze staan op de intromarkt, de sportdagen en zijn aanwezig bij staddag.

Kledingcommissie
De kledingcommissie helpt de pr-commissaris bij het bestellen van de kleding. Er worden pasmomenten georganiseerd, berekend hoeveel korting er gegeven kan worden en ontwerpen gemaakt. De kledingcommissie zorgt er ook voor dat er een mooi plekje op de kleding wordt gereserveerd voor kledingsponsoren.
Mail: [email protected]

Lustrumcommissie
Ons 6e lustrum valt in 2023-2024. Om te zorgen dat deze gebeurtenis niet voorbijgaat zonder feestje en gezellige activiteiten, hebben we de lustrumcommissie die er een spetterend jaar voor ons van maakt!
Mail: [email protected]

Marathoncommissie
De marathoncommissie is in 2014 opgericht om het marathonschaatsen in Nijmegen op de kaart te zetten. De leden van de commissie promoten gedurende het seizoen de deelname aan laagdrempelige wedstrijden, zoals de BGP-marathons op het Triavium en het NSK marathon. Ook proberen zij de leden te betrekken bij de wedstrijden die (door Lacustrianen) op regionaal en landelijk niveau worden gereden. De commissie wil laten zien dat marathonschaatsen meer is dan louter veel rondjes rijden; er komt ook tactiek bij kijken. Los van de wekelijkse marathontraining voor de meer ervaren rijders, verzorgt de commissie in aanloop naar geplande wedstrijden ook marathonspecifieke trainingen voor de lagere niveaugroepen. 
Mail: [email protected]

Mediacommissie
De mediacommissie heeft de verantwoordelijkheid om Luuster’s uit te brengen. De Luuster’s is het verenigingsblad van Lacustris en de naam is een verhaspeling van Luister eens. De mediacommissie heeft altijd de oren goed open dus let op wat je zegt. De beroemdste rubriek in de Luuster’s is toch wel de Fluuster’s waar alle pikante opmerkingen geplaatst worden. De Luuster’s komt eens per vier maanden uit. Vind jij het leuk om een keer een stukje te schrijven voor de Luuster’s? Bijvoorbeeld over een activiteit, geef het door aan de commissie!
Mail: [email protected]

NSK-commissie
Als Lacustris een Nederlands StudentenKampioenschap organiseert, ligt de organisatie in handen van de NSK-commissie. 
Mail: [email protected]

Natuurijscommissie
De Natuurijscommissie houdt in de winter in de gaten waar er op natuurijs geschaatst kan worden en zorgt dat Lacustrianen met groepen overal in het land kunnen gaan schaatsen en mee kunnen doen aan wedstrijden die door het hele land op natuurijs worden georganiseerd. Giet it oan?

PR-commissie
De PR-commissie ondersteunt de PR-commissaris. Deze commissie houdt zich bezig met de kledinglijn van Lacustris en het zoeken van nieuwe sponsoren. Daarnaast zijn de introducties van de Radboud Universiteit én van de HAN belangrijke periodes voor de commissie. Introductieactiviteiten van Lacustris, zoals sportdagen, informatiemarkten, bowlen en de barbecue worden door de PR-commissie georganiseerd. Daarnaast zorgt de commissie voor algemene promotie. Voor ideeën, vragen of opmerkingen over promotie of de introductie kan je mailen naar de pr-commissaris.
Mail: [email protected]

Skeelercommissie
De derde S van N.S.S.S.V. Lacustris, staat voor skeelervereniging. Naast de geliefde schaats pronkt de stijlvolle skeeler op het logo van Lacustris. De skeelercommissie regelt skeeleractiviteiten, trainingen en wedstrijden.
Mail: skeelercommissie@lacustris.nl

Technische commissie
De Technische commissie, of TC, organiseert alle schaatsgerichte activiteiten. Bijvoorbeeld de Intensiefdag, waarbij je tijdens het schaatsen gefilmd wordt waarna je je techniek kan verbeteren door de videoanalyse. De TC organiseert het IUT, interuniversitair toernooi, van Lacustris aan het eind van het schaatsseizoen. Ook wel de Lacustris final races. Aan een IUT kunnen schaatsers van ieder niveau deelnemen. Daarnaast denkt de Technische commissie mee over de indeling van de schaatsgroepen en de organisatie van de zomertrainingen.
Mail: [email protected]

Reiscommissie
Ieder jaar reist Lacustris rond de kerstvakantie af naar een IJsbaan in het buitenland. De reiscommissie organiseert deze reis. Recente locaties zijn Collalbo (Italië), Zakopane (Polen), Inzell (Duitsland) en Erfurt (Duitsland). Deze week staat naast veel schaatstrainingen ook een wedstrijd op het programma. Maar de lachspieren worden ook goed getraind, dat is zeker. Deze trainingsweek is niet alleen voor snelle rijders. Er wordt getraind in groepen van verschillend niveau en er is altijd een groot aantal deelnemers uit de talentengroepen(A en B), deze week is dus echt voor iedereen toegankelijk. Daarnaast zijn er genoeg mogelijkheden om snelle schaatsers te verslaan. Denk daarbij aan de pubquiz, het moordspel, sleeën, skiën, spelletjes of het langst door feesten ’s avonds.
Mail: reiscie@lacustris.nl

Ook heeft Lacustris twee controlerende commissies:
Adviescommissie
De adviescommissie voorziet het bestuur van gevraagd en ongevraagd advies. Leden uit de adcie hebben vaak een bestuurlijke achtergrond en kunnen daardoor het bestuur helpen bij bepaalde zaken. Dit doen ze op basis van het lezen van notulen. Afhankelijk van de situatie binnen het bestuur is het contact intensiever.
Mail: [email protected]

Kascontrolecommissie
Onze held van het geld moet uiteraard een paar keer per jaar gecontroleerd worden. De kascontrolecommissie (ookwel: kasco) controleert of de penningmeester de zaakjes op orde heeft. De leden van deze commissie hebben een achtergrond als penningmeester, en kunnen daarom de penningmeester ook adviseren bij financiële vragen.
Mail: kasco@lacustris.nl